Close

januari 26, 2018

Zurenborg Poort

Prestigieus en duurzaam nieuwbouwproject in één van de gezelligste wijken van Antwerpen

Zurenborg Poort: art deco, art nouveau en hedendaags comfort

Langs de Antwerpse Plantin- & Moretuslei maakt een grauw kantoorgebouw uit de jaren zeventig plaats voor een nieuw appartementsgebouw met alle nodige hedendaagse comforttechnieken, maar met een vormgeving die naadloos aansluit bij de historische gebouwen in de omgeving.

Compleet aanbod

RG Tegel importeert zijn tegels vooral uit Italië, Spanje, Duitsland en Portugal, landen met een stevige traditie in de productie van keramische tegels. Deze tegels vinden hun weg naar de eindklant via de drie eigen toonzalen in Massenhoven en een netwerk van 140 partners met eigen toonzalen elders in Vlaanderen. “In onze eigen toonzalen hebben we zowat het volledige aanbod permanent in stock. We spelen ook in op de evolutie van de vraag. Zo evolueert de algemene smaak al verschillende jaren naar grote tegels, tot zelfs 1,6 op 3,2 meter. Dan moet je niet alleen de eindklant maar ook de plaatsers uitgebreid adviseren.”

Palmares

RG Tegel werkte al mee aan heel wat opvallende projecten, zowel het nieuwe stadsdeel van Turnhout Turnova en het woon- en zorgcentrum van de Annuntiaden Instituut in Heverlee. In het nieuwe provinciehuis van Antwerpen tekent het voor de opvallende tegelmozaïek op de integrale buitengevel.