Close

20/02/2020

Project Palazzo Verde

De kracht van groen

Palazzo Verde wordt een van de groenste gebouwen van België. Een microbos op de daktuinen en balkons is goed voor 86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten. Samen zuiveren ze meer dan 5 ton CO2 per jaar. Welkom in de woning van de toekomst.

Contact met de natuur

Naast drie collectieve daktuinen en grote balkons, beschikt Palazzo Verde ook over een riante binnentuin van 360 m2. Zo zijn alle appartementen verbonden met groen, in een gebouw waar leefbaarheid centraal staat.

 

Interview architect Stefano Boeri

Interview architect Stefano Boeri

“Bomen en planten kunnen tot 40 procent van de CO2 in de steden absorberen. Dat maakt het thema van stadsbossen bijzonder actueel.”
Architect Stefano Boeri

Terraskamers

De meeste appartementen beschikken over een terraskamer. Dit ruim opgezette terras kan via een schuifraam worden afgesloten en vormt zo een extra leefruimte. Ideaal om ook in de tussenseizoenen van de zon te genieten.

Duurzaamheid

Bij Palazzo Verde staat duurzaamheid centraal. Alle appartementen zijn energiepassief en aangesloten op het centrale warmtenet. De beplanting creëert een eigen microklimaat dat het gebouw koel houdt in de zomer en warm in de winter.

Palazzo Verde

Triple Living

Van Laere

 

Naam project: Palazzo Verde
Locatie: Nieuw Zuid – Antwerpen
Aannemer: Van Laere
Projectontwikkelaar: Triple Living
Architect: Stefano Boeri

Link naar website: https://www.palazzo-verde.be/

 

RG Tegel

RG Tegel is ook voor dit project partner voor de levering van de vloer- en wandtegels.